איזו סכרת יש לי?

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/06/2016 | 11:43 | מאת: אלון האובן

היי אני בן 26 מזה כמה שנים עושה בדיקות דם עם ערכים בין 120 - 130 בצום. לפני כשבועיים ביצעתי העמסת סוכר יצא לי 230 לאחר שעתיים ובדיקת h1 6.6 בנוסף c peptide 0.4... אשמח לעזרה. תודה

28/06/2016 | 13:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אלון, לפי הנצונים שמסרת נראה שיש לך כבר מספר שנים מצב של קדם סוכרת ומיום שהסוכר שלך בצום עבר 126 מג% עברת לסוכרת של ממש. בדיקת הסי-פפטיד שלך של 0.4 היא נמוכה מהנורמה (0.5-2.5 ננוגרם למ"ל במבוגרים) וההמוגלובין המסוכרר שלך מתאים לסוכרת על מנת להגיע לאבחנה סופית מומלץ לבצע בדיקה לנוגדנים לאינסולין, נוגדנים לתאי לבלב ואנטי GAD שאם הם חיוביים זה יאשר שהסוכרת היא מסוג 1 (אך גם אם יהיו שליליים זה עדיין לא ישלול את האבחנה.) יש אם כן ירידה בפעילות הלבלבית שלך, שיכולה להתאים לסוג 1.

מנהל פורום סוכרת