סוכרת גבולית שלא ברור ממה נובעת

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/06/2016 | 10:33 | מאת: יואלה

שלום, לפני מספר חודש אובחנתי עם ערך של 105 בצום ו- A1C 6.3%. מאז אני על דיאטה דלת פחממות עד 30 פחמימות ביום). כשאני מודדת סוכר בבית בבוקר זה נע בין 104-110 בממוצע. אני בדיאטה זו כבר 4 חודשים!! כמו כן משקל גופי תקין לגמרי!! אני תוהה ומבקשת את חחות דעתך ל- 1. האם נראה שהדיאטה דלת פחמימות משפיעה בכלל? 2. האם ייתכן שערכי הסוכר נובעים מלחץ נפשי ואם כן מה אפשר לעשות? 3. האם יש בדיקות אותן ניתן לעשות שמחפשות את מקור הבעיה? תודה

28/06/2016 | 14:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יואלה קיים ויכוח לגבי דיאטה דלת פחמימות קיצונית, כי הגוף זקוק לכמות פחמימות מורכבות יומית על מנת שיהיה מספיק גלוקוז למוח (אם יש..), ועל מנת שלא ימשוך יותר מדי סוכר מהמחסנים בכבד דבר שמעלה את הסוכר בסופו של דבר. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לגבי הרכב דיאטה מתאימה יותר וחלוקת ארוחות נכונה על פני היממה. לחץ נפשי תורם גם הוא לעליות הסוכר. היות והתמונ שלך מתאימה חמצב של קדם סוכרת, רצוי לשקול שילוב של פעילות גופנית מתונה יומית, וכן כדור גלוקומין בערב אחר האוכל בנוסף לדיאטה מאוזנת יותר.

28/06/2016 | 15:43 | מאת: לירי

תודה על מתן התשובות, רק שלשאלה הקריטית הזו לא ענית: האם יש בדיקות אותן ניתן לעשות שמחפשות את מקור הבעיה? (כלומר לא רק לעשות ניסוי ותהייה אלא בדיקות מעבדה מקיפות) אודה מאוד על תשובה

מנהל פורום סוכרת