ערכי סוכר תקינים בהריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/06/2016 | 13:13 | מאת: מרינה

שלום, בהריון קודם הייתי במעקב עקב חשד לסכרת הריון, הייתי מאוזנת באמצעות דיאטה. כעת אני בתחילת הריון, ומעוניינת לעקוב אחרי ערכי סוכר, לפי המלצת אחות מעקב הריון (היה סוכר בשתן). כמוכן, בעבר היה לי פנקראטיטיס ואבנים בכיס מרה, שזה כנראה לא ממש קשור, אך יכול להיות שמעמיס על ה"מערכת". התחלתי למדוד סוכר, כמו בעבר, בצום, ושעה אחרי 3 הארוחות הגדולות (סה"כ זכור לי שיש צורך ב-7 ארוחות). מנסה לבדוק השפעת מצרכים שונים על ערכי הסוכר. בינתיים, הכל בנורמה. רציתי לדעת, מהם הקווים המנחים לגבי הערכים? האם צריך לשמור שערכים לא ייפלו מגבול מסוים? למשל, לא ייפלו מתחת ל-60 וכד'? ערך סוכר בצום 73 זה בסדר? ו-83 שעה וקצת אחרי הארוחה? תודה רבה!

28/06/2016 | 13:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום רב לך בהריון רצוי שהסוכר בצום יהיה פחות מ 95 מג% (ולפי הצעות חדשות- אף פחות מ 62 מג%), וכמו כן פחות מ 180מ"ג% שעה אחר האוכל.

מנהל פורום סוכרת