מעבר מכדורים לאינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/06/2016 | 21:31 | מאת: רועי

שלום אני חולה סכרת מזה 20 שנה. עד היום הייתי מטופל בכדורי יוקראיס, גלוקומין ונובונורם. ערכי הסוכר בין 90 ל150. במרפאת סכרת הציעו לי לעבור ללנטוס 8 יחידות כי הוא יותר בריא מאז שאני מזריק בבוקר 8 יחידות ערכי הסוכר שלי בין 200 ל300. האם זה הגיוני?

21/06/2016 | 00:06 | מאת: רפאל

לנטוס מזריקים בערב/לילה. אני ממליץ לך על אינסולין יותר נוח שנקרא טרגלודק. הטווח שלו יותר מ 24 שעות בניגוד ללנטוס שמחזיק 16-22 שעות. להערכתי התחלת לאכול יותר והפסקת גם טיפול תרופתי (יוקראיס) ולכן הסוכר עלה. יש להמשיך עם היוקראיס בנוסף לאינסולין. יש להיזהר עם הנובונורם כשצורכים גם אינסולין. השילוב של 2 התרופות יכול לגרום להיפו קשה. ראה הוזהרת ! אני לא רופא אבל מדבר מניסיון כחולה. אין כמו ניסיון :)

28/06/2016 | 13:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הלנטוס הטא אינסולין ארוך טווח שפועל 24 שעות ומומלץ להזריקו בערב או לפני השינה, ולבדוק את סוכרי הבוקר שלמחרת. מומלץ שממוצע 3 בדיקות של בוקר ברצף, יהיה בין 100 ל . אם הממוצע גבוה יותר מ 140 או נמוך מ 100- יש להעלות /להפחית מינון הלנטוס ב 2 יחידות, בהתאם. כנראה שאצלך 8 יחידות אינן מספיקות. הלנטוס כאמטר נותן כיסוי שווה של רקע אינסולין למשך היממה, אך משך הים אתה אוכל מספר פעמים, מתרגז מספר פעמים והפעילות הגופנית משתנה. לכן יש ל"כסות" את עליות הסוכר שמארוחות, פעילות גופנית וסטרס על ידי שילוב התרופות המתאימות. התייעץ עם הרופא/המומחה המטפל בך לגבי שילוב התרופות הנכון שלך עם הכמות המתאימה של הלנטוס המותאמת עבורך.

מנהל פורום סוכרת