סכרת ?!! לאחר סטירואידים

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/06/2016 | 21:10 | מאת: רננה

בעלי בן 61, היה בעל סוכר גבולי. עבר טיפולי כימותרפיה עקב סרטן וקיבל סטרואידים חזקים. בדיקת דם כחודש לאחר שסיים את הטיפולים הראה סוכר בצום 200. a1c 10. בעצת האונקולוגית הוחלט לבצע בדיקת דם חוזרת. כעת ביצ בדיקת דם, כחודשיים לאחר הראשונה והסוכר בצום ירד ל 150 אולם ה a1c ירד ממש מעט מ ,10.. האם יש סיכוי שרמת הסוכר תרד או שמא אין מנוס מלהתחיל טיפול תרופתי. עקרונית, הוא היה שמח לנסות דיאטה וירידה במשקל לפני התחלת התרופה. תודה

14/06/2016 | 21:18 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ערכי ההמוגלובין המסוכרר הגבוהים [10.0!] מעידים שלבעלך יש סוכרת לפחות בחודשים האחרונים ועליו לפנות מיידית לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים. ייתכן שהסוכרת הושרתה על ידי הסטרואידים בכמויות שקיבל, או שהייתה לו סוכרת סמויה שהוחמרה על ידי הסטרואידים. מכל מקום יש צורך דחוף בדיאטה מתאימה ותרופות בעצת הרופא המטפל

מנהל פורום סוכרת