העמסת סוכר 50g - שבוע 11

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/06/2016 | 19:05 | מאת: תמר

שלום ד"ר קנטר, אני בת 26, בהריון בשבוע 11. בעקבות בדיקת דם רגילה בה יצא ערך סוכר של 102 הרופא שלח אותי לבצע העמסת סוכר 50g והתוצאה יצאה 129. רציתי לדעת האם התוצאה תקינה בשבוע כזה מוקדם של ההריון או שעליי להתחיל לשמור על תזונה מותאמת? האם ככל שההריון מתקדם הסיכון לסכרת גובר או שאותו הערך עתיד להישאר דומה לאורך כל ההריון? אציין שאני בחורה בריאה, במשקל תקין. תודה וחג שמח, תמר

10/06/2016 | 10:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך תמר, לאור התוצאה הבודדת הגבולית בדם מומלץ לך לשמור על הימנעות מסוכרים זמינים בתקופה הקרובה, ולחזור על מבחן הסקירה של תגובת הסוכר שעה לאחר מתן 50 גרם גלוקוז בשבוע 24-28

מנהל פורום סוכרת