רמת קטונים גבוהה עם ערכי סוכר נורמלים

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/05/2016 | 00:25 | מאת: ילדת אור

שלום , לאחר ערכי סוכר גבוהים וחוסר הצלחה באיזון - התחלתי בדיאטה דלת פחמימות (מקסימום 100ג ביום) לאחר חיפוש קצר באינטרנט - גיליתי שבעצם אני עושה את ה"דיאטה הקטוגנית" (אמנם מסיבות אחרות אבל בשורה התחתונה אותו הדבר) השאלה שלי היא כזו : האם רמה גבוהה של קטונים(בין 1.5-3) עם ערכים רגילים של סוכר (לא עליתי מעל ה100 כבר שבועיים) עדיין מסוכנת? תמיד הבנתי שזה עלול לגרום לחומציות יתר בדם וכוץ האם כאשר ערך הסוכר הוא בטווח הנורמה זה בסדר? בתודה מראש בתשבע

31/05/2016 | 13:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עליה ברמות הקטונים (חומצות קטו) בדם ובשתן יכולה להיות סימן של חמצת קטותית בסוכרת מסוג 1 עם ערכי סוכר גבוהים מאד וחסר יחסי של אינסולין, או בבריאים לאחר צום ממוסך או שינויי דיאטה קטוגנית. ברמות סוכר תקינות אין מה לחשוש .

מנהל פורום סוכרת