טרום סוכרת או סיבוך סוכרת ??

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/05/2016 | 20:46 | מאת: חגית

בת 36,משקל גוף תקין ,פעילה ספורטיבית ,בריאה עד לפני כחודשיים כשהתחלתי לחוש עיקצוצים /חוסר תחושה בכפות ידיים ורגליים בנוסף המון זמן אני סובלת מפה יבש ותכיפות במתן שתן ובזמן האחרון יש לי צורך עז במתוק כל הזמן בבדיקות הדם התגלה טרום סכרת 5.8 (בצום של 8 שעות )וכמו כן כולסטרול גבוה שאלתי היא האם אני אכן במצב של טרום סוכרת או סיבוך סוכרת ??? האם למרות הצורך העז במתוק אסור לי לאכול מתוק ?מכיוון שמרגע היוודע לי תוצאות הבדיקות דם נמנעתי לחלוטין. מסוכר ופחמימות פשוטות האם שינוי תזונתי יפתור את הבעיה או שאני צריכה לשלב טיפול תרופתי ? בנוסף אני שוהה כרגע בחול ובעה טסה עוד שבוע לארץ -האם יהיה מסוכן לטוס במצב הזה ?

30/05/2016 | 23:29 | מאת: חגית

תוספת לשאלה -חגית בנוסף יש תחושת ריגישות חזקה מאוד בכפות הרגליים כל דבר קטן גורם לי למין "צמרמורת"

31/05/2016 | 13:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך חגית, ערך סוכר של 5.8 מילימול/ל שנמדד בחו"ל שווה לערך של 104.4 מג% כמקובל במקומותינו. ערך זה חשוד למצב של קדם סוכרת. גם התאווה למתוק תואמת. מאידך לא די בבדיקה יחידה לאבחנה סופית. מומלץ לך להימנע מסוכרים זמינים בדיאטה שלך, ולחזור על הבדיקות לסוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית וכן המוגלובין A1C בדם ואז נוכל לקבוע את האבחנה סופית.

מנהל פורום סוכרת