קשר בין סוכרת לחולי לעיתים קרובות

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/05/2016 | 00:02 | מאת: לנה

שלום רב, בת 20, עם סוכרת נעורים. תת פעילות בלוטת התריס וpcos10 שנים עם סוכרת שאינה מאוזנת כלל. בחצי שנה האחרונה התחלתי ללקחת את עצמי קצת בידיים. הייתי על a1c מטורף של 13.5. וירדתי תוך 3 חודשים ל9 עדיין גבוהה אך במגמת שיפור לפחות אחרי שנים של חוסר איזון. נכנסתי למחקר לאחרונה. ומקפידה יותר. המחקר הוא על תרופה חדשה שאמורה להוריד את הסוכר בדם דרך השתן. בכל אופן, שאלתי היא כזאת : האם יש קשר לכך שבשנה האחרונה אני חולה לעיתים תכופות לסכרת? מה שלא היה לי בתדירות כזאת בעבר. אני מצטננת בקלות, עם שפעות / וירוסים לעיתים קרובות. ובייחוד מאז שנכנסתי למחקר - והתאזנתי. אני מרגישה זאת אף יותר . האם יש משהו לעשות כדי לשפר/ לשנות את זה?

21/05/2016 | 23:00 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לנה, סוכרת שאינ מאוזנת תורמת לירידה בעמידות הגוף בפני זיהומים. יש לעשות הכל כדי להגיע לרמות של המוגלובין מסוכרר של פחות מ 7.0%. רצוי על ידי התאמת מינוני האינסולין וארוחות במועדן תוך הקפדה על הדיאטה.

מנהל פורום סוכרת