שתי שאלות סוכרת לרופא

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/05/2016 | 17:13 | מאת: יורם

לאחר שש שנות סוכרת מאוזנת בעזרת תרופות עברתי לתזונה שרובה טבעונית וקצת ספורט. לאחר שלושה שכועות ירדתי כ 12 אחוזים במשקל, ערכי הסוכר ירדו משמעותית והפסקתי ליטול תרופות. היום כחצי שנה אחרי, ה A1C שלי 5.6 , (לפני 3 חודשים 5.7 ובתקופת התרופות , הסוכר שעתיים אחרי הארוחה 120 - 140 אבל הסוכר בבוקר אחרי 8 שעות צום : 135. השאלה הראשונה היא האם אני עדין מוגדר חולה סוכרת ואין ברירה אלא לחזור לתרופות? השניה היא למה זה קורה רק אחרי צום במשל הלילה והאם הסוכר מידי בוקר מושפע רק ממה שעשיתי ביום הקודם (אוכל ופעילות), ו/או לאיכות השינה בלילה האחרון? יצויין כי כשנה לפני השינוי שעברתי התחלתי לחוות בעיות עצביות בכפות הרגלים והרדמויות של הידים וזה לא השתנה לאחר השינוי בתזונה והפסקת נטילת התרופות.

21/05/2016 | 23:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יורם, רמות סוכר בצום של 90-140 מג% בסוכרתים הם הרמות המעידות על איזון סביר, וזה בחלק מהמטופלים מושג על ידי ירידה במשקל כלכלה מתאימה , ארולות בזמן ופעילות גופנית. כל עוד אתה בתחום זה הסוכרת שיש לך שנים יציבה ומאיזנת ואין צורך בתרופות כרגע.

מנהל פורום סוכרת