סכרת הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/05/2016 | 17:29 | מאת: מרינה

שלום במהלך הבדיקות השגרתיות בהריון בשבוע 26, ביצעתי בדיקות העמסת סוכר. ה 50 יצאה גבוהה עם תוצאה של 174. כמובן ששלחו אותי לעשות את ה-100 והתוצאות : בצום 78, אחרי שעה 215, אחרי שעתיים 169, ואחרי שלוש שעות 78. אני מבינה שהשעה והשעתיים אינן תקינות, האם זה נחשב לסכרת הריון? האם ניתן להסתפק בשינוי התזונה? כמו כן האם קיים קשר בין אנדוקרינולוגיה לסכרת ( אני אחרי כריתת חצי בלוטת התריס ומאוזנת על ידי טירוקסין. אודה לתשובתך, בכבוד רב מרינה

21/05/2016 | 22:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מרינה שתי תוצאות חורגות בהעמסת סוכר של 100 גר גלוקוז בתוספת תוצאה חריגה של מבחן הסקירה להעמסת 50 גר שהוא גבוה מצביעים על כך שיש לך סוכרת הריונית. יש להתחיל בדיאטה מתאימה לסוכרת בסיוע דיאטנית ולהיות במעקב אצל רופא להערכת הצורך בשילוב תרופות או אינסולין בהמשך ההריון.

מנהל פורום סוכרת