בדיקה עצמית אחרי צום - 91/2 - רמת דיוק?

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/02/2016 | 13:32 | מאת: גיא

שלום רב, לפני כשלושה חודשים , בבדיקת מעבדה - התגלה אצלי סוכר 106. אני בן 34, ללא משקל עודף, לא מעשן. החלטתי על מהפך בתפריט שלי שכלל המון מתוקים, פחמימות, שתייה קלה ומסוכרת ועוד. בבדיקות שערכתי בעזרת מכשיר ביתי אצל חבר התגלו נתונים של 91, 91, 92 בשלוש בדיקות שונות בהפרש של כחודש זו מזו. במרץ מתוכננת לי בדיקה חוזרת במעבדה - כולל בדיקת ההמוגלובין שלוקחת 3 חודשים אחורה. השאלה שלי: קראתי רבות אונליין אודות חוסר הדיוק של הבדיקה העצמית, עד כדי כך שהפער יכול להגיע ל 10 - 15%. זה הוא למעשה הפער בין רמת סוכר תקינה לבין רמת הסוכר שנמדדה אצלי לפני כמה חודשים ולפני המהפך בתפריט. עד כמה ניתן להסתמך על המכשיר הביתי?

14/02/2016 | 14:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כבר דנו רבות בנושא של הפער בין בדיקת דם עורקי מלא צהאצבע לבין בדיקת דם ורידי של פלזמה , שמגיע לכ 10%. מה שקובע היא בדיקת הדם הורידי במעבדה , שם נבדק נוזל הדם לאחר שהופרדו ממנו הכדוריות .

מנהל פורום סוכרת