פענוח תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/02/2016 | 20:29 | מאת: שמוליק

שלום רב!!! ברצוני לדעת מה הטיפול המתאים לתוצאות הבדיקה הנ"ל מטופלת בת 67 סכרת סוג 2 מטופלת בזריקות אינסולין תוצאת בדיקות אחרונות: Creatine kinase -757 u/l ast (got) 64 u/l alt (gpt)44 u/l תודה רבה! egpr 60

10/02/2016 | 12:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הבדיקה מראה עליהקלה בתססי הכבד (AST) ועליה גדולה בקראטינין קינז (CK) שהוא תסס הנמצא בכבד, בשריר ובמוח. לרוב העליה ברמה כזו בתסס זה נובעת מתגובה לשימוש בתרופות שמבוססות על סטטינים לטיפול בשומני הדם, שעלולות לגרום לכאבי שרירים ודלקת מעטפות השריר. לפעמים מתקבלת תוצאה זמנית חולפת אם הבדיקה נלקחת מיד לאחר זריקה עמוקה לשריר כמו בלקיחת חיסון או טיפול תרופתי אחר תוך שרירית ואז זה חולף . זה לא מהאינסולין שמוזרק ת עורית. פנה לרופא המטפל להמשך מעקב

מנהל פורום סוכרת