ערכי סוכר בצום + Ha1c

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/02/2016 | 20:22 | מאת: דודו

שלום רב! אני בן 40 ובמשפחתי סוכרת (סבא, אבא, אח). כל בדיקות הסוכר בצום לאורך השנים היו בין 90 ל 100. בדיקות Ha1c היו תמיד בין 5.2 לבין 5.4. בבדיקות האחרונות בדיקת Ha1c הייתה 5.3 אולם בדיקת הסוכר בצום הייתה 103.1 (לראשונה מעל 100). מה לדעתך משמעות תוצאות אלו? תודה רבה על העזרה!

04/02/2016 | 21:49 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דודו, בדיקת ההמוגלובין A1C נותנת את הממוצע של כל רמות הסוכר מרגע לרגע, בצום, לפני ואחרי האוכל, ביו ובלילה, בחג וביני חול. זהו ממוצע של סך כל הסוכרים ולכן משמש כנדד למידת ה"איזון". בדיקת סוכר בצום מעל ל 100 ופחות מ 126 מחשידה לתחילת מצב של קדם סוכרת אך לא די בבדיקה בודדת לשם אבחנה. לאור הסיפור המשפחתי שלך מומלץ לך לעבור לכלכלה ללא סוכרים זמינים, ולשוב ולבדוק סוכר בצום+שעתיים אחא ארוחה פחמימתית, וכן המוגלובין A1C חוזר בעוד 3 חדשים ונדע אם התחלת במצב של קדם סוכרת או שהבדיקה שעשית הייתה מקרית.

04/02/2016 | 23:54 | מאת: דודו

רק כדי לוודא שהבנתי את המלצתך - הבנתי את המלצתך לגבי בדיקת Ha1c בעוד 3 חודשים. 1. לגבי דיאטה ללא סוכרים זמינים ובדיקת דם - האם התכוונת שאבצע בדיקת דם בצום אחרי ארוחה פחממתית, לעיתים קרובות? מתי? האם לקנות מכשיר ביתי? הם אמינים? 2. מהם הערכים התקינים לבדיקת דם אחרי האוכל (ארוחה פחממתית)? ושוב תודה רבה רבה!

מנהל פורום סוכרת