כאב חוזר וחולף בכפות הרגליים,,

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/02/2016 | 10:11 | מאת: שולי ר.

שלום ד"ר, ותודה על הקדשת זמנך ,לפורום המאוד מועיל. השאלה היא זו: מדובר באישה (בת 66),חולת סוכרת מסוג 1 ,נתגלתה לפני שנתיים, ומאז הסוכר לא מאוזן,נע בין 130 בצום ומגיע עד ל-250,במהלך היום , מטופלת ב-4 זריקות נובורפיד במהלך היום,(בערב ובבוקר זריקת לבמיר) השאלה כרגע היא,על תופעה חדשה,של תחושת חום בכף הרגל,(כמו שריפה). ומדי פעם מופיע כאב עז (ללא תחושת חום ושריפה,) ובשני המקרים זה חולף אחרי כמה דקות של מנוחה,אבל חוזר וכואב שוב אחרי כמה ימים. האם יש לכך משמעות בנוגע לסוכרת,ואיך צריך לטפל בזה ? או האם זו תופעת לוואי מהאינסולין ויש להחליפו ? אודה לתגובתך. בברכת יום נפלא, שולי.

04/02/2016 | 10:18 | מאת: שולי ר

ברצוני לציין -תוצאת A1C - 8.5 האם יש לזה קשר, להופעת כאב בכפות הרגליים ? בתודה מראש, שולי ר.

04/02/2016 | 21:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שולי, הסימפטומים שתארת מתאימים לאשפשרות של נוירופתיה סוכרתית תחושתית שהיא סיבוך של סוכרת בלתי מאוזנת ואכן הסוכרת שלך טעונה איזון קפדני יותר כי ההמוגלובין A1C שלך גבוה מאד. פני לרופא/מומחה המטופל בך לאיזון טוב יותר של מינוני האינסולין ולדיאטנהית לגבי שיפור הכלכלה שלך לסוכרת. אין קשר להזרקות האינסולין, אלא הבעייה היא בחוסר האיזון. מידע נוסף תוכלי למצוא בפרק על נוירופתיה סוכרתית בספר החשוב: "סיבוכי הסוכרת- להתמודד ולהצליח".

מנהל פורום סוכרת