איך אפשר למנוע סוכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/02/2016 | 08:02 | מאת: מאיה מ

האם צריכת סוכר מרובה (בין 6- 8 כפיות סוכר ביום) עלולה לגרום לסוכרת? איך אפשר למנוע התפתחות סוכרת? אני חוששת כי אבי חלה בסוכרת סוג 2 (היה איש שמן מאוד שצרך הרבה אוכל מטוגן ומתוק). אני לא סובלת מעודף שומן בכלל ומשתדלת לאכול מאוזן אבל עדיין בנס קפה קשה לי להיפטר מ- 2 כפיות סוכר. אשמח להכוונה.

01/02/2016 | 10:35 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, התשובה לשאלתך אינה חד משמעית. הפרופסור הגדול סם בסמן נקליפורניה תמיד אטען שגם אם תאכיל את הילד בסוכר עד שיתא לו מהאזניים הוא לא יקבל מזה סוכרת. מאידך אחרים סוברים שבבאנשים בסיכון גבוה לפתח סוכרת יעדיף להגביל את צריכת הסוכרים הזמינים. בכל אופן נראה לי ששתי כפיות סוכר בקפה זה לא מסוכן עבורך.

מנהל פורום סוכרת