פענוח תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/10/2015 | 13:37 | מאת: עדי

אני סובל מסכרת כבר מספר שנים ומטופל בעזרת גלוקומין. בשנים האחרונות המוגלובין a1c שלי נשאר קבוע סביב 6.8. בבדיקת שתן שערכתי כעת נמצא אצלי יחס של 5.5מיקרואלבומין/קריאטינין. והמיקרואלבומין היה ברמה של 18.5. בדיקת השתן שלי לא הייתה באיסוף של 24 שעות. האם יש לי מה לדאוג מתוצאה זו. אשמח אם תוכל להרגיע אותי כמה שיותר מהר.

03/10/2015 | 13:56 | מאת: עדי

שכחתי לציין שאני בן 43.

03/10/2015 | 21:22 | מאת: ד

הבדיקות שתן תקינות, בסוכרת חדשה רצוי לשאוף להמוגלובין מסוכרר קטן מ 6.5 אם ניתן ללא היפוגליקמיות.

03/10/2015 | 23:36 | מאת: עדי

אין לי משקל עודף גדול: גובה 178, משקל :77. אני לוקח 2 כדורים של גלוקומין, האם עדיין אתה ממליץ על 3. דבר שני אני סובל מטריגליצרידים (רמה של 203 בבדיקה האחרונה). האם אתה ממליץ לי להעלות את המינון של הביזפיברט מכדור אחד של 400 מ"ג לשני כדורים. אודה על תשובתך.

11/10/2015 | 19:31 | מאת: עדי

כעת לאחר חצי שנה מאז הבדיקה הקודמת (שאותה תארתי מקודם) הקראטינין שלי בדם עלה מ0.88 ל1.0 , אולם הurea בדם ירד מ39 ל-33 , וכן בבדיקת שתן ( לא באיסוף של 24 שעות) המיקרואלבומין ירד מתחת לסף הרגישות, הקריאטנין בשתן ירד מ351 ל92 והיחס בינהם ירד מ5.5 ליחס שלא ניתן לחישוב. הפרוטאין בשתן ירד מתחת לסף הרגישות, על מה יכולה להעיד העליה הקריאטנין בדם , למרות שלא נמצאו חלבונים בשתן, והאם יש לדאוג בשל תוצאות אלו.

12/10/2015 | 06:50 | מאת: עדי

שכחתי לציין שלאחרונה שבבדיקה האחרונה , התוצאות של הקריאטנין עלו למרות ירידה דרסטית ההמוגלובין a1c מ6.8 ל5.8. ממה יכולה לנבוע העליה בקריאטנין? האם לאור חוסר חלבון בשתן עדיין יש מקום לדאגה?

מנהל פורום סוכרת