סרזט וסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/09/2015 | 07:03 | מאת: רבקה

שלום. יש לי נטיה לסוכר קצת גבוה. ילדתי לפני 3 חודשים כאשר לאחר הלידה הסוכר בבוקר היה בין 90-100. בתקופה האחרונה התחלתי לקחת סרזט למניעת הריון ופתאום הערכים בבוקר היו בין 120-130(אפילו בהריון המקסימום היה 120).האם יתכן שהסרזט גרם לעליה בערכי הסוכר?

29/09/2015 | 17:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, סרזט הינה גלולה המכילה פרוגסטרון בלבד, 75 מיקרוגרם של חומר בשם desogestrel. בחלק מהמשתמשות היא יכולה לגרום לעליה קלה ברמות הסוכר. בסוכרתיות המטופלות בתרופות לסכרת השילוב עימה יכול להפחית את עצמת פעילות התרופות לסוכרת. התייעצי עם הרופא שרשם לך את הגלולה לגבי המשך הטיפול.

מנהל פורום סוכרת