תוצאה נמוכה במיוחד בהעמסת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/09/2015 | 15:02 | מאת: יוסי

בן 50. בדיקה שגרתית גלתה 114 סוכר בדם בצום. אבל C1A של 5.5 העמסה של 75: אחרי צום 112. אחרי ההעמסה 103. רציתי לשאול. 1. מה המשמעות בסופו של דבר, תקין או לא. 2. איך יתכן שאחרי העמסה הערך נמוך מאששר אחרי צום. תודה יוסי.

29/09/2015 | 17:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יוסי היו לך פעמיים ערכים שבין 100 ל 126 בצום, ערכים המצביעים על מצב של "אי סבילות לפחמימות בצום" שהוא מצב של קדם סוכרת. אם לא תשמור על כלכלה דלת סוכרים זמינים, על פעילות גופנית יומית מתונה ועל הפחתה במשקלך אם הינך שמנמן- אזי הסוכרת תופיע במלא הדרה תוך 3-5 שנים. ההמוגלובין A1C שלך עדיין בתחום הנורמה אך ערכיך בצום אינם תקינים. בתגובה להעמסת גלוקוז הסוכר אחר שעתיים אינו חוזר בדיוק לנקודת ההתחלה כי רמתו מגיבה באוסצילציות שיכלות להיות בתחום של 70 עד 140 ו שעתיים אחר ההעמסה. זה מצב סביר ובתחום הנורמה.

מנהל פורום סוכרת