סטטינים לחולה סוכרת מאוזן

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/08/2015 | 12:35 | מאת: רפאל

שלום ד"ר בן 45 מאוזן על לנטוס וג'נואט A1C 5.9, ללא השמנת יתר וללא היסטוריה משפחתית של בעיות לב. רופאת המשפחה המליצה על קרסטור. שני רופאים אנדוקרינולוגים אמרו לי לא לקחת קרסטור (ולא שום סטטין אחר). הם טוענים שאם אני מאוזן אני כמו אדם בריא ללא סוכרת ולכן אין צורך. לאור הדברים האמורים הפסקתי לקחת קרסטור. ללא קרסטור ה LDL הוא 140 עם קרסטור ה LDL הוא 70 ה HDL עם/ללא קרסטור הוא 30 אני קצת מבולבל ואשמח לשמוע את דעתך תודה

12/08/2015 | 21:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לאור רמות הLDL לא הקרסטור מומלץ לך לקחת ולהגיע עם הרמה לפחות מ 100. קרסטור גם מופיע המינונים נמוכים של 5 מ"ג באם הרופא שלך ימליץ להסתפק במינון מינימלי אפקטיבי. משקובע היא רמת הLDL

מנהל פורום סוכרת