שאלה לגבי השימוש במטפורמין

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/08/2015 | 17:15 | מאת: אליהו

לד"ר קנטר שלום רב, תודה על תשובותיך לשאלותיי הקודמות ומאוד אשמח אם תוכל גם לענות לשאלה הזו. אני קיבלתי מטפורמין כאשר אובחנתי לראשונה עם סוכרת אך לא יכולתי להשתמש בו עקב הפרעות הגסטרואינסטינליות – בעיקר שלשול. השנה ניסיתי, בהמלצת רופאה האנדוקרינולוגית שלי, את מטפורמין בשחרור איטי המהווה אחד מהרכיבים בתרופה ג'נואט XR אך שוב סבלתי מהתקפי שלשול אם כי רק לאחר כמה שבועות של שימוש במקום באופן מיידי. אציין שהרופאה הנוכחית שלי מתעקשת בסירובה לאפשר לי לקבל אינסולין בזאלי כמו לנטוס או לבמיר. בשבוע שעבר בעת קניית תרופות בבית המרקחת, הרוקחת שטיפלה בי אמרה משהו לגבי מטפורמין שמעולם לא שמעתי קודם. לדבריה, התרופה (והכוונה הייתה כמובן לגרסה בשחרור איטי) לא תגרום לשלשול אם נוטלים אותה לאחר ארוחה נטולת פחמימות (ולא משנה מתי ביום). האם לדעתך יש אמת בקביעה הזו או האם בסופו דבר ההשפעה של התרופה משתנה מאדם לאדם? בתודה מראש ובברכה, אליהו

10/08/2015 | 19:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אליהו מטפורמין בשחרור איטי ו/או רגיל עלול לגרום לשלשולים קשים באחוז מסוים של המטופלים. במקרים אלו יש להפסיק מיד את התרופה ולא לחזור אליה יותר. ההמלצה הכללית היא ליטול את המטפורמין אחר הארוחות כי בכך יש פחות תלונות על כאבי בטן, אין שום קשר להרכב הארוחה אם הוא פחמימתי אם לאו.

מנהל פורום סוכרת