תוצאות בדיקה ביתית

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/07/2015 | 00:21 | מאת: חן

שלום, אני בת 25, בסיום צום תשעה באב (אחרי 24 שעות של צום) מדדתי סוכר במכשיר הביתי של אימי (חולת סוכרת מסוג 2) התוצאה שהתקבלה היתה 63. אכלתי ארוחה פחממתית וביצעתי בדיקה נוספת שעה אחרי סיום הארוחה, התוצאה שהתקבלה הפעם-229 (בדקתי שוב כדי להיות בטוחה והתקבלה תוצאה דומה מאוד-233)נבהלתי והחלטתי לחכות עוד שעה, בבדיקה השלישית יצא 189. האם זה מעיד בהכרח על בעיה או שהצום יכול לגרום לעלייה המשמעותית כל כך אחרי האוכל? תודה מראש, חן.

27/07/2015 | 22:20 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אחר צום של 24 שעות הרמה הייתה נמוכה יחסית, אך התגובה אחר שעתיים הא מוגזמת. לא ניתן להסיק מסקנות ברורות, כי אם זה מעל 200 יש חשש לסוכרת, ואם זה בין 140 ל 200 יש חשש לקדם סוכרת. מומלץ לחזור לאחר לפחות 3 ימיחם של תזונה רגילה על בדיות הסוכר בדם בצום+שעתיים חר האוכל, והמוגלובין A1C בדם במעבדה ולא במכשיר ביתי.

28/07/2015 | 01:23 | מאת: חן

אעשה זאת, תודה רבה!

מנהל פורום סוכרת