ערכי סוכר נמוכים בקיץ

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/07/2015 | 19:10 | מאת: בת7

שלום , אני בחורה בת 32 , נולדתי עם הפרשת יתר של אינסולין ועברתי כריתת לבלב חלקית בגיל 3 חודשים. בגיל 16 עברתי אולטרהסאונד שהראה שהלבלב גדל שוב. כיום אני מטופלת באינסולין, בעלת עודף משקל . (למרות שאם אני שומרת על דיאטה דלת פחמימות - אני יכולה בלי) השאלה שלי היא לגבי האינסולין - אני יודעת שבתקופת הקיץ אינסולין ממקור חיצוני משפיע יותר מהר. ההרגשה שלי היא (כבר כמה ימים) שהגוף שלי מפריש יותר אינסולין מהרגיל , או שהאינסולין (שלי- מהלבלב) משפיע יותר מהר . יש לי הרבה יותר ירידות סוכר (היפויים) ואני לא זקוקה כלל לאינסולין כבר שבוע. האם זה אפשרי? קיימים עוד מקרים שעברו כריתת לבלב והוא גדל בחזרה? יכול להיות שזה קשור? סליחה על האורך בת7

27/07/2015 | 22:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום רב לך, אין קשר בין הקיץ או החורף לפעילות הלבלבית. יש חשיבות באיזה אזור כרתו לך לחק מהלבלב, אם בראש שלו, באמצא או בזנב. ידועה התאוששות חלקית של הפעילות הלבלבית עם הזמן. על מנת לדעת את טווח הפעילוטת יש לבצע בדיקת סי-פפטיד בדם בצום ושעתיים אחר ארוחה חמימתית.

מנהל פורום סוכרת