מתח נפשי וסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/07/2015 | 00:16 | מאת: יעלה

שלום רב, שאלתי היא האם מתח נפשי בתקופה האחרונה יכול להיות סיבה לעליה ברמות הסוכר? והאם לעישון יש השפעה על רמות סוכר גבוהות? תודה

27/07/2015 | 22:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעלה, מתח נפשי ומצב של סטרס מעלים את רמות הסוכר בדם ומערערים את האיזון. אשר לעישון- אין לעשן לפני בדיקות העמסת סוכר לאבחנת סוכרת כי הניקוטין מעלה את רמת האדרנלין בדם, אשר מצידו מעכב את שחרור האינסולין וכתוצאה בתוצאות המתקבלות מוטות לכיוון של רמה גבוהה יותר ממה שהיה מתקבל ללא עישון.

מנהל פורום סוכרת