ערכי סוכר לאחר ניתוח שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/07/2015 | 18:32 | מאת: יעל

שלום רב, לפני ארבע וחצי שנים עברתי ניתוח שרוול וירדתי בעקבותיו 35 ק"ג. יש לציין שלא הגעתי לצערי למשקל תקין וה bmi שלי עדיין בסביבות 32. לפני הניתוח הוא היה 43. יש לציין שלאחר כשנתיים היתה עליה מתונה של ק"ג בודדים, משהו שהוא די שכיח לפי מה שידוע לע על ניתוחים אלה. כעת במשך שנתיים אני יציבה על המשקל, שומרת כמיטב יכולתי. יש לציין שאני עוסקת בספורט כשלוש ארבע פעמים בשבוע כבר מאז הניתוח. לפני הניתוח היתה לי סכרת מאוזנת עם שני גלוקומין. הסוכר היה בסביבות 120-130 וההמוגלובין המסוכרר תמיד מתחת ל-7. לאחר הניתוח, הפסקתי עם הטיפול, הסכרת התאזנה, אך לצערי בחודשים האחרונים יש שנוי, ואני מבקשת חוות דעת. לפני כשנה וחצי הסוכר היה בסביבות 85 וההמוגלובין 5.2-5.3. עקבתי כל שלושה חודשים, ועדיין היה בתחום הנורמה אך עם מגמת עליה קלה לצערי. לפני 3 חודשים הסוכר בצום היה 90 וההמוגלובין, 5.6. כעת עשיתי והסוכר כבר 100 וההמוגלובין הוא 5.7. ברור שיש מגמת עליה לצערי... אני משתדלת לשמור , אך מדי פעם אוכלת מתוק לצערי... מבקשת את דעתך. לא בא לי לחזור לכדורים. האם אפשר להתגבר על זה לבד בעזרת התנזרות לגמרי ממתוק? לחכות עוד 3 חודשים לתוצאות? כי כעת זה עדיין בטווח הנורמה אבל העליון... ואיך קורה לי ככה, אומרים שאחרי קיצור קיבה זה מסתדר, ועובדה ששלוש שנים היה בסדר. מה יכולה להיות הסיבה, ומה כדאי לעשות? תודה, וסליחה שיצא קצת ארוך.

27/07/2015 | 22:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעל, בשלב זה הערכים שלך עדיין בתחום הנורמה. מומלץ לנסות 3 חודשים לדמור על דיאטה ללא סטוכרים זמינים, ולחזור על בדיקות הסוכר בצום+שעתיים אחר האוכל והמוגלובין A1C לאחר מכן.

מנהל פורום סוכרת