פדיקור לסוכרתיים

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/07/2015 | 12:45 | מאת: אילנה לוי

אבקש לדעת מה ההבדל בין פודיאטר לבין פדיקור, האם פודיאטר עוסק רק בבעיות ברגל? ללא טיפול בציפורניים. ומה עדיף לחולי סוכרת ,אני פוחדת בגלל שאינני מאוזנת , ושמעתי שיש הרבה מקרים של זיהום וקטיעות בגלל טיפול לא הולם. האם צריך שיהיה פדיקוריסט מיוחד מוסמך לסוכרת?

09/07/2015 | 13:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אילנה, פדיקוריסט מטפל רק בצפרניים ופה ושם ביבלות, והסוכרתי צריך להעזר רק בפדיקורעיסט שעבר הכשרה מיוחדת לטיפול ברגל סוכרתית. האגודה לסוכרת מקיימת כל שנה קורסים כאלה ואצלם ניתן לקבל את רשימת הפדיקוריסטים/יות באיזור מגוריך. פודיאטריסט הוא מי שלמד בבי"ס מיוחד לפודיאטריסטים, כ 4 שנים באנגליה וכחמש שנים בארה"ב. הם מוסמכים בארצותיהם לבצע בנוסף לטיפולי וניתוח צפרניים גם ניתוחים מינימךים בכפות הרגליים. בארץ איגכוד האורטופדים מגביל את צעדיהם אך ישנם בקופות מספר פודיאטריסטים מוסמכים שהם עושים עבודה מצוינת.

מנהל פורום סוכרת