יעוץ לגבי רפאגלידין

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/07/2015 | 19:03 | מאת: טרז מרסיאנו

שלום דר קנטר! אני חולת סוכרת וחולת לב. מקבלת תרופות כגון: אומפרדקס, אמריל 1 מ"ג, אקרוז 50 3 פעמים ביום, גלוקופאז 3 פעמים ביום,קרטיה 100 1 ביום חצי כדור לופרסור 200 מ"ג ותוספי מזון. כיום ה אי.וון.סי 6.6 . הרופאת סוכרת רוצה להחליף לי את האמריל ל- רפאגליניד 0.5 מ"ג כדור 3 פעמים ביום. האם אין בעיה לשתות כדור זה היות ואני לוקחת אספירין וגם לופרסור. אודה לך דר על הענות מהירה לפני לקיחת הכדור.

02/07/2015 | 11:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הרופאה שלך צודקת, כי רפאגלידין (=נובונורם) פועל על עלית הסוכר בעקבות הארוחות מיידית, ועדיף על אמאריל. אין בעייה אצלך לשחב אותו במערך התראופתי הנוכחי שלך במקום אמאריל.

מנהל פורום סוכרת