האם יש דברים שאסור לסוכרתי לאכול בכלל?

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/05/2015 | 17:05 | מאת: שאלה

שלום! אני סוכרתית סוג 1. רציתי לדעת, האם נכון לומר שאסור לי לאכול סוכרים פשוטים ובפרט ממתקים (למשל עוגה עם סוכר, שוקולד) בכלל? אני מבינה שמן הסתם רצוי למעט בממתקים גם באדם בריא, ושלסוכרתי מומלץ לאכול כמה שפחות דברים עם אינדקס גליקמי גבוה, אבל הכוונה היא רק להמעיט או שאסור בכלל ובשום אופן, ומעכשיו עלי לאכול הכל ללא סוכר אלא אם כן יש לי היפו? ואם מותר קצת, מה המגבלה? (נניח קוביית שוקולד אחת או עוגיה אחת או פרוסת עוגה אחת - זה בסדר?) תודה!

18/05/2015 | 22:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, עקרונית הסוכרתי יכול לתרוך עד 10% מהפחמימות כסוכרים זמינים. היות ורוב האוכלוסיה אינה יודעת ואינה מסוגלת לבצע את החישוב המדויק- ההמלצה הכוללת היא להמנע לחלוטין מסוכרים זמינים , פירות יבשים, ענבים צצתקים וכ'. חתיכת שוקולד אחת עם אחוז קקאו גבוה אפילו מומלצת...

מנהל פורום סוכרת