יחסי מין וסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/05/2015 | 16:01 | מאת: רונן

היי התחלתי לצאת עם בחורה בת 26 שחולה בסכרת נעורים. היא לוקחת גלולות ואנחנו מקיימים סקס ללא קונדום. האם יש לי סכנה להדבקות כלשהי? דבר נוסף האם זה נכון שהסיכוי למעבר גנטי הוא נמוך בקרב חולי סכרת 1-נעורים?

18/05/2015 | 21:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אין כל סכנה ש"תידבק" בסוכרת ביחסי מין חופשיים. אם בת זוגתך בריאה- אז כנראה שלא תידבק גם בשום מחלה אחרת. הסיכן היחיד הוא שהיא תכנס להריון.. סוכרת אינה עוברת לפי חוקי הגנטיקה הקלאסיים, אך קיים סיכוי שהרך/רכה שולדו יהיו בקבומצ סיכון מוגבר להופעת סוכרת במצבים מסוימים בהשווה לאוכלוסיה רגילה. זאת לא סיבה שלא להתחתן במז"ט ולהביא ילדים לעולם.

מנהל פורום סוכרת