שאלה לגבי דיוק תוצאה ביתית

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/05/2015 | 14:20 | מאת: אריאל

שלום לך ד"ר נכבד! ברשותי מכשיר לבדיקת סוכר מסוג "פריסטייל LITE" אתמול, לפני בדיקת דם תקופתית במעבדה, בדקתי בבית את ערך הסוכר בצום [12 שעות] והוא הראה ערך של 138. בדיקת המעבדה הראתה: 159. הייתי מבקש לדעת מה נכון/מדוייק יותר? חשוב לי לדעת זאת, מאחר וביום-יום אני מסתמך על הערך של המכשיר הביתי, ולפי מה שאני רואה ישנם הפרשים משמעותיים בערכים בין בדיקה ביתית למעבדה. בתודה מראש על תשובתך.

12/05/2015 | 20:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אריאל, זוהי שאלה שניגדונה רבות באתר. עקרונית יש הבדל של כ 10-15% בין תוצאת בדיקה ביתית שבודקת דגימת אצבע של דם עורקי מלא (פלזמה+כדןריות דם), לבין דגימת דם ורידי שנשלחת למעבדה ושם הכדוריות מופרדות ונשאר רק נוזח הפלזמה שערכיו גבוהים יותר . לכן משתמשים בבדיקה ביתית רק לצורך מעקב שינויים ולא לצורך אבחנת הסוכרת.

מנהל פורום סוכרת