טפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/05/2015 | 21:33 | מאת: חן רותי

בת 56 יש רקע משפחתי לסכרת במשפחה מזהשנתיים סוכר בצום122 a1c6.2 לקחתי גלוקופאג1 ביום והפסקתי עקב בחילה האם עליי לקבל טפול ומה לא גורם לבחילה והשמנה bmi27 משתדלת לשמור על אכילה נכונה.תודה.

12/05/2015 | 20:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רותי, כל עוד רמות הסוכר שלך בצום הן בתחום 100-126 ולא עולות על 126, אתמוגדרת כקדם סוכרתית ועדיין לא סוכרת של ממש. ההמלצות שלי אמנם כוללות גלוקומין בערב אך מעבודות שהישוו מטופלים במצבך שנטלו תרופה גזו לבין כאלו שרק שינו את הרגלי חייהם, ירדו במשקל , הקפידו על דיאטה ללא סוכרים זמינים ובימעו פעילות גופנית יומיומית מתונה- היו זהות. כך שעליך לפנות לדיאטנית שמהנה עניין, שתתפור לך דיאטה מתאימה מופחת קלוריות, תרדי במשקל ותבצעי פעילות גופנית בתמורה לתרופה שאינך יכולה לקחת בגלל השפעות הלואי שלה.

מנהל פורום סוכרת