בדיקת סוכר לאחר הריון סכרתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/05/2015 | 14:49 | מאת: עדנה

שלום, ילדתי לפני 3 חודשים לאחר הריון סכרתי. לאחר התייעצות עם רופא המשפחה נבדקתי לרמת סוכר בצום (לאחר 12 שעות) ולא ביצעתי העמסת סוכר. רמת הסוכר היתה 75. בימים האחרונים מלוות אותי תחושות הדומות לסכרת (צמא, רעב והשתנה מרובה). האם כדאי לבצע העמסת סוכר? תודה

03/05/2015 | 17:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עדנה, המקובל הוא לבצע 3 חדשים אחר הריון סוכרתי ולידה מוצלחת העמסת סוכר של 75 גרם ונטילת 3 דגימות- בצום, אחר שעה ואחר שעתיים ורק כך תוכלי לאשש את מצבך המטבולי הנוכחי .

מנהל פורום סוכרת