רמת הסוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/04/2015 | 23:58 | מאת: נדב

שלום, אני לוקח כדור גלוקומין כל בוקר (אחרי ארוחת בוקר, כמובן). לאחר בדיקה בבוקר (לפני לקיחת הכדור) ובדיקה שעתיים אחרי ארוחת צהריים (אחרי שכבר לקחתי את הכדור), הסוכר מגיע גג ל160. (כשאני אומר גג, אני באמת מתכוון לגג, ברוב הפעמים אני מגיע ל120-140) האם זה בסדר? שנית, הסוכר עולה לי כמעט באופן קבוע הערב. בדיקה שעתיים אחרי ארוחת הערב ואני מגיע לרמת סוכר של 200, לעיתים קצת פחות ולעיתים יותר מ200. האם יש עצות איך לשמור על הסוכר גם בערב? חשוב לציין, שארוחת הערב שלי לא גדולה, אני אוכל פריכיות אורז עם נקניק דל שומן וזה הכל. (זה מה שאני גם אוכל בבוקר ובצהריים אני אוכל אורז עם חזה עוף, לא מטוגן) שאלה נלווית, אני כאמור רוצה להתחיל לעשות ספורט, אך הרגליים שלי אדומות, לעיתים שורפות (לוקח נוריבטיק), הורידים בכף הרגל מעט נפוחים ואני מפחד מכך. הם לא כואבים, אולי טיפה פעם בכמה ימים אבל בגלל שהם נפוחים, אני מפחד. האם לא לפחד ולהתחיל ספורט?

29/04/2015 | 01:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך בשלב ראשון מומלץ לך לקחת את הגלוקומין בוקר וערב אחר האוכל. אם הרמות לא תסתדרנה וימשיכו להיות לך ערכים מעל 180-200, התייעץ עם הרופא לגבי כדור שלישי ו/או שילוב של תרופה נוספת מקבוצת משפעלי האינקראטין.

מנהל פורום סוכרת