שאלה לגבי תרופה

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/04/2015 | 17:42 | מאת: חנה

שלום רב, עקב עלית לחץ דם הומלץ לי לקחת 12.5 מ"ג דיזוטיאזיד. שמתי לב שקימת אצלי עלית סוכר. עלי לציין שאני לא חולת סכרת ולאחרונה בדיקת סוכר בצום הרמה היא 110. האם יכול להיות קשור לדיזוטיאזיד. שאלה נוספת כמה שעות צום צריך ליפני בדיקת סוכר. תודה חנה.

29/04/2015 | 01:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דיזותיאזיד בכמויות גבוהות של 50-150 שימש בעבר כטיפול ביתל"ד והוצא משימוש לגבי חולי סוכרת משום שהעלה רמות סוכר. כיום משתמשים בו כתוסף במינטון נמוך של 12.5 מג לתכשירים רחים ללחץ דם מקבוצת מעכ י ה ACE ועוד. בצינונים הללו השפעתו על הסוכר אפסית. מינימום צום לפני סוכר בבוקר הוא 8 שעות, לרוב מעשית זה נע בין 10-12 שעות.

מנהל פורום סוכרת