ערך HbA1C לעומת ערך Glucose (B)

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/04/2015 | 19:08 | מאת: אייל

שלום רב, בן 44 , ללא מחלות רקע , צריך להוריד 7 ק"ג כדי להגיע למשקל רצוי. בבדיקת דם לפני שנה , ערך Glucose (B) בצום 124 , ערך HbA1C 6.3. בחודשים האחרונים ביצעתי דיאטה בשילוב פעילות גופנית , בבדיקות חוזרות מאתמול: ערך Glucose (B) בצום 128 , ערך HbA1C 5.8. מה מצבי ? אני יודע ש- HbA1C השתפר כמעט לרמה הרצויה והוא יותר מדויק כי הוא סוכם ערך של שלושה חודשים וערך גלוקוז הוא רגעי. רוצה לציין שיום לפני הבדיקה עסתקי בפעילות גופנית מאוד חזקה , זה התבטא בבדיקה בערך גבוה של CK (637). האם זה יכול להשפיע על ערך Glucose יום למחרת ? מה אומר הניגוד בין ערך בוכר גבוה לערך תקין של HbA1C ? תודה אייל

29/04/2015 | 01:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מה שקובע הוא ההמוגלובין A1C שהוא ממוצע סך כל רמות הסוכר שחלך בוקר ובליל, בחושך ובאור, לפני-בזמן-ואחרי האוכל. כלומר מרגע לרגע יום יום שלןושה חודשים. ערך זה אצלך כרגע הוא תקין בחלט, ואין צורך לדאוג מבדיקה מקרית בודדדת. מאידך מומלץ להמשיך ולעקוב אחר רמות ההמוגלובין A1C אחת ל 3-4 חודשים.

מנהל פורום סוכרת