תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/04/2015 | 23:58 | מאת: מירי

שלום דוקטור! אני בת 65 סובלת מלחץ דם שומנים בדם וסכרת להיום עברתי בדיקות דם ורציתי להבין מהם פשר הבדיקות microalbumin u sample 29.14 creatinine u sample 70.7 microalbumin creat 41.2 תודה מראש

29/04/2015 | 01:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מקובל בסוכרתיים כיום לבצע כל חצי שנה בדיקת סקירה לאפשרות של "בריחת" חלבון לשתן. כאשר הרמה של בדיקה מדגמית עוברת 30 יש לבצע איסוף שתן של 24 שעות להערכת סך החלבון הכמוי שבורח מהדם לשתן כביטוי לפגיחעה כליתית. הרמה של בדיקה אקרעית אצלך הייתה קרובה ל 30, אך בתיקון התוצאה ביחס לרמת הקראטינין התוצאה היא גבוהה ומעל ל 30. מומלץ לכן אצלך לבצע איסוף שתן לסך החלבון הכמותי ("טוטל פרוטאין")על מנת לדעת אם יש פגיעה כלייתית המתבטאת בפרוטאינוריה (הפרשת חלבון בשתן) ומה רמתה והאם היא דורשת טיפול תרופתי או הלייחסות אחרת.

מנהל פורום סוכרת