שאלה על טרום סוכרת.

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/04/2015 | 22:01 | מאת: לאה כהן

שלום לך ד"ר קנטר, לפני כשלושה חודשים גילו אצל בעלי (כבן 40) טרום סוכרת תוצאות הבדיקה הנקראת: המוגלובין AIC % היו: 6.1. הוא הלך לתזונאית שנתנה לו תפריט ,והקפיד עליו מאד מאד,לא זייף אפילו בעוגיה. ציפינו שלאחר הקפדה כזו התוצאות של הבדיקות יהיו תקינות לחלוטין. אבל לפני כשבועיים עשה בדיקות והתוצאות הן: 6.0 ,דהיינו שיפור קל. שאלתנו: מדוע הגוף שלו לא הגיב כמעט לשינוי התזונה?(יש לציין שגם לפני הבדיקות היה מקפיד למדי,אבל עכשיו הקפיד עוד יותר) ומה אפשר לעשות על מנת לייצב לחלוטין את הסכרת?(אבא שלו נפטר מסוכרת לא מזמן..) שאלה נוספת: הוא קרא באזשהו מקום שכדאי להמנע גם מאכילת גזר... נראה לי מוגזם..האם זה נכון? תודה רבה רבה על תשובותיך, לאה.

25/04/2015 | 11:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לאה, האבחנה של קדם סוכרת לעומת סוכרת "של ממש" לא נעשית לפי רמת ההמוגלובין A1C אלא לפי רמות הסוכר בדם בצום ו/או שעתיים אחר ארוחה פחמימתית עשירה. בשל תחום השגיאה במעבדה אין הבדל עקרטני בין 6.0 ל6.1. רצוי להתיעץ עם דיאטנית לגבי הרגלי התזונה שלו, ודרך אגב מותר גזר אחד ביום. מומלץ שיבצע בדיקת סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית למעקב .

מנהל פורום סוכרת