סכרת נסתרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/04/2015 | 17:20 | מאת: אלמוני

שלום רב. אני בן 30, אוכל הרבה דברי מתיקה, אולם רמת הסוכר שלי בבדיקות דם לא גבוהה (כרגע 82, בשיא אולי 87). האם זה לא גם סוג של בעיה, שהסוכר נמוך ממה שמצופה? האם 'בליסת סוכר' בחודש מסוים אמורה להשתקף בבדיקה באופן מיידי? כמו כן, האם ייתכן שיש לי סכרת נסתרת, ושהערכים 'יקפצו' פתאום מעבר לנורמה (ל110 נניח)?

15/04/2015 | 17:42 | מאת: אלמוני

בהמשך לשאלתי, אולי אני מדבר מבורות, אבל האם ייתכן שערך הנורמה המקסימלי לסוכר בדם - 100 נקבע על פי צום של 8 שעות, ואם אני צם 12 שעות (כי אני בודק כולסטרול באותה הזדמנות), הערך שלי אמור להיות קטן יותר (נניח עד 75)?

16/04/2015 | 23:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לא צריך להיות הבדל משמעותי בסוכר בצום אחרי 8 שעות ו/או אחרי 12 שעות. כל עו הערכים הם פחות מ 100 מג% זה תקין.

מנהל פורום סוכרת