רמת HbA1C בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/04/2015 | 19:31 | מאת: עמוס

אני בן 70, בריא, במשקל תקין, עושה פעילות גופנית סדירה, לא מעשן ולא שותה. רמת ה HbA1C נעה בשלוש השנים האחרונות בערך סביב 5.9. בשנה האחרונה לקחתי גלוקומין 850 מ"ג אבל זה לא שינה את רמת HbA1C. האם רצוי להמשיך לקחת גלוקומין, להעלות את המינון? או לקחת תרופה דומה להורדת רמת הסוכר? מהי רמת ה HbA1C העליונה לגיל 70?

16/04/2015 | 22:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עמוס רמת ההמוגלובין המסוכרר הרצויה אינה תלויה בגיל. הגלוקומין מסייע למניעת מעבר מצב של קדם סוכרת לסוכרת ואם אתה שמנמן מומלץ להמשיך עימו פעם ביום בערב אחר הארוחה.

16/04/2015 | 23:09 | מאת: עמוס

ד"ר יורם קנטר, תודה על התשובה. אני לא שמנמן, 75 ק"ג לגובה 173 , עושה ספורט, אוכל בריא ולא מעשן. רמת הסוכר לאחר צום גם היא גבולית - בערך 100 השאלה בה אני מתלבט היא האם כדאי לקחת גלוקומין בהנחה שלכל תרופה יש גם השפעות שליליות (לעיתים הן מתגלות רק אחרי הרבה שנים) ולא ברורה לי התועלת מול הנזק האפשרי. יש לי תחושה שלרופא המשפחה יש יד קלה על ההדק של המרשמים. האם תוכל לנסות להעריך את היתרון מול הסיכון?

מנהל פורום סוכרת