סוכרת לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/03/2015 | 17:52 | מאת: מ

שלום בת 51 מאובחנת סוכרת 2 מזה 5 שנים. HbA1C עלה כרגע עומד כל 9.3 ( כאשר היה לפני 5 שנים 6.1 ועלה בהדרגה) סוכר כרגע בבדיקות דם 173 ( עלה מ130), מטופלת ב EUCREAS 1000mg פעמיים ביום. סובלת מהשמנת יתר. בחודש האחרון בעת בדיקת דם בבית הדם כשעתיים אחרי ארוחה, מאוד נהבלתי והגעתי לרופא אשר שלח לבדיקות והציע להוסיף glimepride 1 mg בנתיים הסוכר על הבוקר עומד על 170-180 ואחרי ארוחה בסביבות 150-170. יש לי 2 שאלות: האם אני בדרך לאינסולין? רופא המשפחה לא מספק מענה. אני לא מצליחה לרדת במשקל .עקב בעיות קשות בברכיים קשה לי לבצע פעילות גופנית למרות שאני פעילה יחסית אבל בכל הנטגע למזון אני מאוד מקפידה. מאוד אודה לכל הכוונה עצה.... תודה רבה

30/03/2015 | 23:00 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הסוכרת שלך מאד לא מאזונת ויש מקום לשקול שילוב של הזרקת לילה של אינסולין ארוך טווח על מנת להביא את ערכי הבוגקר בצום לערכים הרצויים ולהמשיך משך היום בשילוב עם התרופות.

31/03/2015 | 15:06 | מאת: מ

תודה רבה על התגובה, אם ישתפר המצב בעקבות נטילת התרופה החדשה glimepride 1 mg עדיין לגשת לרופא סוכרת? איך ניתן למצוא רופא כזה? תודה רבה

מנהל פורום סוכרת