שאלה

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/03/2015 | 13:42 | מאת: יעלה

שלום, כיום אני נוטלת: 2 כדורים של ג'נואט, ובנוסף 10 מ"ג פורקסיג'ה ביום. שאלתי: האם ניתן באופן תאורטי (כמובן שאתייעץ גם עם הרופא המטפל) להוסיף לטיפול התרופתי הנוכחי שלי אקטוס וגלוקומין. כלומר, האם השילוב הבא הוא הגיוני: 2 ג'נואט, 1 גלוקומין (850 מ"ג), 10 מ"ג פורקסיג'ה, 30 מ"ג אקטוס? או, למשל, אקטוס לא מסתדר עם פורסיג'ה? בברכה, יעלה

30/03/2015 | 13:45 | מאת: יעלה

הערה: יש לי ערך A1C=8.9...

30/03/2015 | 22:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, גלוקומין היא תרופה עוקפת לבלב ג'נואט הוא שילוב של גלוקומין וג'נובה שהיא תרופה משפעלת אינקרטין אקטאוס ניא תרופה נוגדת תנגודת פורקסיג'ה היא תרופה הגורמת לאיבוד גלוקוז בשתן אין כל סיבהלכל המישמש הזה שנזקו בצידו. ההגיון אומר שאם את כל כך גבוהה עם ההמוגלובין A1C יש לשקול שילוב של אנלוג אינסולין ארוך טווח בהזרקה לפני השינה עם ממריץ לבלבי פני הארוחות (נובונורם) וג'נואט שכבר מכיל בתוכו את הגלוקופאג'.. כל זאת תוך התייעצות עם הרופא שלך.

מנהל פורום סוכרת