מד גלוקוז רציף והמוגלובין מסוכרר לא מסתדרים

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/03/2015 | 12:46 | מאת: פזית

השתתפתי במחקר שנקרא פרוייקט התזונה האישית, שבו הצמידו לי מד גלוקוז רציף למשך שבוע וערכתי רישום של אוכל, שתיה, שינה, פעילות גופנית וכו. התוצאות מהמד הרציף כויילו בעזרת מדידות שלקחתי מטיפת דם מהאצבע 4-6 פעמים ביום במשך שבוע המחקר. לפי התוצאות של המד הרציף אני בסדר גמור: רמת גלוקוז ממוצעת בצום 86, רמה ממוצעת לא בצום 88, תגובה להעמסת 50 גרם גלוקוז בצום לאחר שעה פעם אחת 109 ופעם שניה 111. קיבלתי גם את הגרף המלא של כל השבוע והגלוקוז אף פעם לא עלה מעל 120. למיטב הבנתי מדובר בתוצאות ממש טובות. במקביל, בתחילת המחקר נלקחה דגימת דם ויצא לי המוגלובין מסוכרר 5.6, שמעידה לפי הטבלאות על רמת גלוקוז ממוצעת של 114 בערך. במהלך שבוע המחקר השתדלתי לאכול כמה שיותר רגיל, כולל קינוחים ומסעדות. האם אין כאן סתירה? והאם אני צריכה להתחיל לדאוג בגלל תוצאת ההמוגלובין המסוכרר?

30/03/2015 | 15:06 | מאת: פזית

ההמוגלובין הכללי שלי תמיד קצת נמוך, בזמן הבדיקה היה סביב 11. נערכו כל מיני בירורים ולא נמצאה סיבה: אין חוסר ברזל (ושלחו אותי ליתר ביטחון לאינפוזיות ברזל שלא עזרו בכלל), אין חוסר חומצה פולית/ויטמין B12, לא תלסמיה, לא בעיות קרישה. יש הרבה במשפחה שלי עם אותה הבעיה של המוגלובין נמוך באופן קבוע. מספר הכדוריות האדומות וההמטוקריט גם קצת נמוכים, וכל שאר הפרמטרים נורמליים.

30/03/2015 | 22:41 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך פזית, ממוצעי רישום מעקב הדם הרציף הם בסדר גמור, אך משקפים ממוצעים של מהל שבוע בלחבד. הער של ההמוגלובין המסוכרר הוא של שלושת החודשים שקדמו לבדיקה, ומשקף את 12 השבועות שחךפו ולא רק שבוע אחד. נכל מקום הערך של 5.6% הוא תצקין ואינומעיד על קדם סוכרת כל שהיא.

מנהל פורום סוכרת