סוכר בצום אל מול בדיקת המוגלובין מסוכרר

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/03/2015 | 22:24 | מאת: יואב

שלום. ברצוני להבין. אני סובל מסוכר גבוה בצום. בבדיקה ביתית יומית אני נע על הטווח של טרום סוכרת בד"כ בין 104 ל 115 אבל מפעם לפעם רמות הסוכר עוברות את ה 126. לעומת זאת ה Ha1c נע בין 5.9 ל 6 ובמהלך היום אין לי בעיה מיוחדת אחרי ארוחות ואני במסגרת הנורמה. מיותר לציין שאני אוכל נכון ועושה כושר ובמשקל גוף אידאלי. ע"פ מה שאני קורא בהנחה ועברת פעמיים את רמות הסוכר המוגדרות כטרום סוכרת יש לך סוכרת. איך זה מסתדר?האם אני קדם סוכרתי או סוכרתי? האם זה עניין סמנטי?

30/03/2015 | 22:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יואב אין כאן שום עניין סמנטי אלא הגדרה מוסכמת בינלאומית לגבי הקרוטריונים לאבחנת סוכרת קדם סוכרת מאובחנת כשהרמות בצום הן בין 100 ל126 מג% ושעתיים אחר שתיית 75 גר גלוקוז הן בין 140ל200. סוכרת של ממש נאבחנת כאשר הרמות בצום הן מעל ל 126 מג% או שעתיין אחר 75 גר גלוקוז הן מעל 200. האבחנה נעשית קודם כל לפי צום ו/או שעתיים אחר גלוקטוז (או ארןחה עשירת פחמימות9 ללא קשר להמוגלובין המסוכרר.

מנהל פורום סוכרת