sitagliptin Vs. Vildagliptin

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/03/2015 | 23:57 | מאת: יואב

שלום ד"ר קראתי שה Vuldagliptin קצת יותר חזק בהורדת סוכר מה Sitagliptin. האם באמת קיים הבדל בין שני מעכבי ה DPP4 האלו ? האם רמת הבטיחות של 2 התכשירים זהה ?

19/03/2015 | 11:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יואב, עקרונית אין הבדל בין שני התכשירים. במחקרים שהשוו מעקבי רמות סוכר במה 24 שעות נמצא שוילדגליפטין (גאלבוס) הוריד במקצת את ממוצעי הסוכר בהשוואה לסיטגליפטין (ג'נוביה)אך לא בצמידה משמעותית סטטיסטית ( (35.5 ± 142.1 לעומת 37.0 ± 153.2, p = 0.012 ). לא נמאו הבדלים בהשפעה על מדדי האיזון של ההמוגלובין המסוכרר בהשוואה בשימוש בין שת התצרופות לאורך זמן.

מנהל פורום סוכרת