שאלה

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/03/2015 | 11:36 | מאת: יעלה

שלום, אני בת 60, נוטלת פעמיים ביום ג'נואט (850/50) ובנוסף פעם ביום אמריל (3 מ"ג). אני מאוד לא מאוזנת (A1C 9) כבר מספר שנים. טיפול קודם באינסולין לא הצליח להפחית את רמות הסוכר ולכן הפסקתי את האינסולין כבר לפני מספר חודשים. ביקרתי אצל רופא שרשם לי להחליף את האמריל בכדור חדש שנקרא פורקסיגה 10 מ"ג. הוא הסביר שלכדור הזה יש תופעות לוואי שקשורות לכליות: מתן שתן מרובה, התייבשות (צריך לשתות הרבה), סיכוי גבוה יותר לדלקת בדרכי השתן. אני קצת חוששת מהכדור הזה ש"מתעסק" עם הכליות ומערכת השתן. בשנה/שנתיים האחרונות היו לי הרבה דלקות בדרכי השתן, ולפני כחצי שנה האורולוג נתן לי לקחת אנטיביוטיקה Macrodantin במשך חודש כדי שהדלקת בדרכי השתן תעבור. כמו כן, קראתי שהכדור יכול לגרום לסרטן בשלפוחית השתן. רציתי לשאול: 1. האם הכדור הזה Forxiga הינו בטיחותי מספיק, או שהוא עדיין לא הוכח כמספיק בטוח מבחינת הניסיון התרופתי שלו? 2. בהינתן הרקע שכתבתי למעלה, האם הכדור הזה יכול להתאים לי או שהוא מסוכן לי? האם זה שהיה לי דלקות בדרכי השתן בשנה האחרונה צריך למנוע ממני לקחת את הכדור? 3. אני מטופלת נגד לחץ דם בכדורים: שני כדורים ביום של 5 מ"ג טריטייס, ובנוסף 7.5 מ"ג קרדיולוק (ומבחינת לחץ דם אני מאוזנת). הבנתי שהכדור Forxiga מוריד גם לחץ דם. אם אני מתחילה ליטול Forxiga האם עליי להפחית את המינון של שאר הכדורים נגד לחץ דם, איזה מהמינונים מומלץ לי להפחית? 4. האם זה נכון ש Forxiga יכול לגרום לסרטן בדרכי השתן, והאם זה משהו שיש לחשוש ממנו? על ידי איזו בדיקה ניתן לעקוב ולוודא שאין סרטן בדרכי השתן, במידה ואקח את הכדור? אודה לתשובתך על שאלותיי שכן אני קצת חוששת מכדור זה, בברכה, יעלה

12/03/2015 | 13:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעלה, הטבליה פורקסיגה משתייכת לקבוצת תרופות חדישה להורדת רמות הסוכר בסוכרתיים, והיא שונה באופן הפעילות שלה משאר הקבוצות הקיימות (ממריצות לבלב, עוקפות לבלב, מפחיתות ספיגה במעי ומשפעלות אינקרטין). לא ידוע לי על קשר שלה לסרטן השלפוחית, אך כל תרופה בכמויות גדולות תגרום לשינויים סרטניים בשלפוחיות בעכברים. התרופה עלולה להביא לנפילת לחץ הדם ותוארו תופעות אלו במטופלים בה. אולם לענייננו- לאור רמות ההמוגלובין A1C שלך שהם זמן רב בשמיים לא מובן לי המשחק עם שילובי בהתרופות- יש לשלב אינסולין ארוך טווח במינונים הנכונים שיותאמו לך בשילוב עם ממריצי לבלב אפקטיביים (נובורפיד) , ומטפורמין עם משפעל אינקרטין (ג'נואט) תוך ייעוץ ןמעקב רופא/מומחה לסוכרת.

16/03/2015 | 00:05 | מאת: יעלה

תודה על תשובתך. קראתי בעלון התרופה שכל טבליה של 10 מ"ג מכילה 50 מ"ג לקטוז. לפי בדיקה שביצעתי במכון גסטרו, יש לי בעיה של אי-סבילות (או רגישות) ללקטוז. האם זה אומר שרצוי שאני לא אטול תרופה זו? בברכה, יעלה

מנהל פורום סוכרת