צמאון בלילה

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/03/2015 | 19:35 | מאת: יוסי

שלום רב חליתי בשלבקת חוגרת מאחר ויש לי עבר של לימפומה קבלתי 6 כדורי ואלטראקס ביום . בסיום של שבוע טיפול . כל לילה אני מרגיש צימאון רב , מתעורר כל שעה לשרותים .אני חולה סוכרת עדיין מאוזן נוטל 3 כדורי גלוקומין . שאלתי , מה הסיבה לכך , האם יש סיכון לפגיעה בכליות עקב נטילת הולטארקס , האם הצימאון קשור לסוכרת . חייב לציין שבמהלך היום אני לא מרגיש צמא מה עלי לעשות ולמח לפנות . תודה / יוסי

12/03/2015 | 13:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יוסי, השמוש בתרופה עלול לפגוע בתפקודי הכליות, וכן תוארו מקרי יובש בפה בין מטופלים במחקרים שונים. ההמלצה בעת טיפול באנשים מבוגרים היא להקפיד על שתיה רבה בעת הטיפול ונוזלים. יתכן וזוהי הסיבה לתלונתיך ויתכן שלא. מומלץ לבדוק את האיזון העכשווי של הסוכרת ואת תפםרקודי הכליות.

מנהל פורום סוכרת