גלוקופאז לפני שינה

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/03/2015 | 12:21 | מאת: יואב44

שלום רב. אני טרום סוכרתי בין 44. אחרי דיאטה ובמשקל אידאלי.תזונה ללא סוכרים זמינים ועושה ספורט כל יום. אני סובל מערכים גבוהים אחרי צום לילה. קם כל בוקר בין 105 ל 125. אחרי ארוחות אין לי בעיה וחוזר אחרי שעתיים לערכים של מתחת ל 140.ה - Ha1c שלי הוא 6. הרופאה ממליצה לי לקחת גלוקופאז במינונים נמוכים(חצי כדור). האם כדור לפני השינה יעזור לי להיפטר מהסוכר הגבוה בבוקר? במידה ואקח את הכדור עם ארוחת הערב כדי למנוע תופעות לוואי (ולא ממש לפני השינה)האם עדיין יעזור? יש לציין כי בשעה 4:00 לפנות בוקר הערכים שלי בסביבות ה100 ואיכשהו בין 4:00 ל 9:00 זה קופץ. מה אתה ממליץ ד"ר?

10/03/2015 | 10:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יואב, מומלץ לקחת כדור מטפורמין (=גלוקופאג'=גלוקומין) שלם אחר ארוחת הערב וכן לשמור על דיאטה לסוכרת בסיוע דיאטנית.

מנהל פורום סוכרת