מטפורמין וטרום סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/03/2015 | 15:08 | מאת: yafa

שלום לך דק קנטר, בעבר כתבתי לך עקב חשש כי כדור המטפורמין שלקחתי בערב גרם לסחרחורת בוקר בעת שכיבה ושינוי תנוחה. אני מאד חרדתית וחשבתי שאם אפסיק את בטיפול ואשלב דיאטה ופעילות לא אזדקק לכדור ולכן הפסקתי את הטיפול. נכון להיום ערכי הסוכר בבוקר 130-150 לא מצליחה לרדת במשקל ובנוסף אני בתקופה של שינויים הורמונליים שכוללים הזעות , גלי חום וכדו (גילי 52).בקיצור אני במצב גרוע גם נפשית וגם פיזית. לאחרונה אני חווה סחרחורות ואי יציבות ועלייה תמידית במשקל וערכי הסוכר בבוקר (140 -150) מה לעשות ? האם הזקתי לעצמי בעצם זה שהפסקתי את הטיפול ???? אודה לך על תשובה מהירה יפה

10/03/2015 | 10:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לפי ערכי בסוכר שציינת יש לך עכשיו סוכרת פעילה הדורשצ טיפול בדיאטה ותרופות בהתאם. לא נראה ל ש"הזקת" לעצמך בהפסקת המטפורמין אך כרגע יש להתעשת ולפנת לרופא/מומחה לסוכרת שיתאים לך תרופות מתאימות

מנהל פורום סוכרת