תרגום ערכי בדיקת דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/03/2015 | 20:48 | מאת: שלמה

שלום, לפני כשבועיים בבדיקת דם היה לי הסוכר היה 101. בעקבות זה הרופאה הפנתה להעמסת סוכר 99 בבדיקה לפני ההעמסה ו 87 אחרי ההעמסה. מה ניתן ללמוד מזה? כיצד ניתן להסביר שבצום יש לי מסביב ל100 ואחרי ההעמסה יש 87? האם יש משמעות לעובדה שהבדיקה נעשתה ב 08:00 בבוקר , או האם סביב השעה הזו הסוכר עולה באופן טבעי?

03/03/2015 | 11:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שלמה, תוצאות העמסת הסוכר צלך תקינות ואין עדות לסוכרת או קדם סוכרת. רמת הסוכר שכתיים אחר ההעמסה לפעמים נמוכה יותר מערך הבסיס בשל תגובה לבלבית ערה במצקת לגלוקוז שניתן בהעמסה. הערכים אצלך הם בתחום הנורמה ואין מקום לדאגה. 08:00 בבוקר הוא זמן טוב לביצוע העמסות הסור ואין השפעה לבוקר על רמות הסוכר .

מנהל פורום סוכרת