הבהרה לתשובותיך הקודמת (שם של תרופה)

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/02/2015 | 09:53 | מאת: אליהו

לד"ר קנטר שלום שוב ותודה רבה על תשובותיך לשאלותיי אודה על הבהרה אחת לתשובתך : כתבת ש "התרופה היחידה הזמינה כיום שהיא באופן ספציפי נוגדת תנגודת היא 'הרקטוס' שאינו משמין". לא מצאתי תרופה בשם הזו ולכן האם כוונתך הייתה ל'אקטוס'? בנוסף, קראתי בעיון את הפרק מהספר שלך "סוכרת – לחיות עם להרגיש בלי" על טיפולים אלטרנטיבים ובפרט החלק על הצמח ג'מנמה. חשבתי לנסות להוסיף אותו כטיפול משלים ושאלתי היא: האם הג'מנמה יכול לגרום לתופעות לוואי משמעותיות כלשהן שאני צריך להיות מודע להן לפני שאני מנסה אותו? בברכה ובתודה שוב, אליהו

27/02/2015 | 14:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לצערי נפלה טעות באיות בהדפסה- הכוונה היא לתרופה בשם אקטוס (ולא רקטוס). אשר לג'ימנמה-היא אסורה בהריון בהנקה ולילדים, ובין תופעות הלוואי שתוארו יש לציין בחילה, הקאות, חוסר תיאבון והפרעה בחוש הטעם למר/מתוק. יש גם תופעות של אגישות יתר לחומר זה. מנגנון הפעילות לא ידוע עד היום, יתכן ומגביר שחרור אינסולין מתאי הביתא.

מנהל פורום סוכרת